Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.04.2011

Oameni de afaceri suedezi vor sosi la Chișinău în perioada 29 mai - 3 iunie

Potrivit MAEIE, peste 80 de reprezentanţi ai marilor companii suedeze s-au interesat de oportunităţile comerciale şi investiţionale din Republica Moldova în cadrul unei mese rotunde la Ministerul de Externe de la Stokholm şi a unui seminar organizat pe 12 aprilie în comun de Ambasada RM din Stockholm şi Camera de Comerţ suedeză.

Ambasadorul Emil Druc şi directorul interimar al Organizaţiei de Promovare a Exporturilor şi Investiţiilor din Moldova (MIEPO), Denis Jelimalai, i-au informat pe oamenii de afaceri care sunt oportunităţile investiţionale din ţara noastră, evocînd proiecte concrete ce ar putea fi lansate în sectoare prioritate pentru Moldova. Şi aici au fost enunţate eficienţa energetică, industria agro-alimentară, comunicaţii şi tehnologii informaţionale. De asemenea, oamenii de afaceri au fost informaţi despre evoluţiile economice din Moldova, avantajele operării unei afaceri în cadrul ţării, precum şi despre facilităţile oferite pe plan intern.

Interlocutori au manifestat un interes aparte de procesul de deetatizare din Republica Moldova şi posibilitățile de participare a companiilor străine în cadrul acestuia.

Seminarul a fost urmat de o degustare de vinuri moldoveneşti prezentate de expertul revistei de specialitate Dina Viner.
Prezentarea va fi succedată de o vizită a oamenilor de afaceri suedezi la Chişinău în perioada 29 mai - 3 iunie curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus