Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.04.2011

Procuratura Generală verifică versiunile contradictorii în cazul de la Ştefan Vodă

Procuratura Generală a preluat urmărirea penală în cazul incidentului produs în cadrul realizării operaţiunii de reţinere de către CCCEC a persoanelor bănuite de comiterea contrabandei de la Ştefan Vodă.

Procuratura Generală a dispus această măsură pentru a asigura principiului obiectivităţii cercetărilor pe caz. Totodată, a fost creat un grup de procurori care au întreprins o serie de acţiuni prevăzute de legislaţie, ce nu suferă amînare (audieri, colectarea corpurilor delicte etc.).

Actualmente procurorii verifică versiunile contradictorii de acuzare reciprocă, lansate atît de reprezentanţii CCCEC cît şi de către persoana care a efectuat împuşcătura în angajatul CCCEC.

La această etapă, pentru a evita prejudicierea cauzei penale şi a păstra integritatea probatoriului, procurorii au dispus reţinerea preventivă a bărbatului care a împuşcat în ofiţer.

De asemenea, Procuratura Generală urmează să verifice, prin prisma Codului penal, inclusiv şi legalitatea acţiunilor întreprinse de persoanele responsabile de organizarea operaţiunii de reţinere din cadrul CCCEC, soldate cu urmări grave, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus