Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.04.2011

Procuratura Generală a deferit justiţiei cauza celor trei ex-ofiţeri din cadrul Direcţiei Antidrog

Procuratura Generală a transmis în instanţa de judecată cauza penală în privinţa a 3 ex-ofiţeri din cadrul Direcţiei Antidrog a Ministerului Afacerilor Interne, învinuiţi de: depăşirea atribuţiilor de serviciu; răpirea unei persoane, din interes material, de un grup criminal organizat.

Reamintim că,  în februarie curent, au fost reţinuţi 3 ofiţeri, fiind învinuiţi de procurori că, în decembrie 2010, cunoscând despre intenţia unui bărbat de a schimba apartamentul său din mun.Bender cu unul din capitală pentru o recompensă de 15000 dolari SUA, în scopul răpirii acestei persoane pentru obţinerea banilor, au format un grup criminal organizat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, învinuiţii, sub pretextul perfectării documentelor pentru schimbul apartamentului, au chemat victima la Chişinău.

Doi dintre învinuiţi, fiind în exerciţiul funcţiei, cunoscînd despre faptul că în privinţa victimei de către autorităţile autoproclamatei republici nistrene este iniţiată o urmărire penală, contrar prevederilor legislaţiei Republicii Moldova, l-au reţinut.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, foştii poliţişti mai sunt învinuiţi că, în timpul răpirii au maltratat victima şi cu automobilul de serviciu a Direcţiei Antidrog au transportat-o într-o direcţie necunoscută.

Procurorii informează că, din momentul maltratării şi răpirii victimei locul aflării lui nu este cunoscut.

La demersul procurorilor în privinţa învinuiţilor a fost aplicată măsura preventivă arestul.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus