Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.04.2011

CCI şi parteneri din SUA intenţionează să realizeze un proiect pentru dezvoltarea sectorului agricol

Luni, 11 aprilie 2011, la Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, preşedintele CCI, Gheorghe Cucu a avut o întrevedere cu Gary Kilmer, expert în Sectorul Creşterii Economice al companiei americane de consultanţă „DAI", în cadrul căreia s-a discutat despre iniţierea unui nou proiect, care are ca scop dezvoltarea sectorului agroalimentar şi sporirea calităţii produselor pe plan local şi internaţional. Proiectul, ce va avea ca partener şi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), se preconizează să fie lansat în iunie 2011 şi va avea o durată de 5 ani.

Precum a afirmat Gary Kilmer, proiectul se va axa, în mare parte, pe îmbunătăţirea lanţului valoric în sectorul agroalimentar prin identificarea, examinarea şi soluţionarea problemelor existente în cadrul acestuia.

Preşedinte CCI, Gheorghe Cucu, a menţionat importanţa pe care o are sectorul agricol pentru economia ţării noastre şi a asigurat partenerii americani de susţinerea CCI, instituţia camerală fiind disponibilă pentru colaborare.

Potrivit CCI, părţile au convenit, ca de beneficiile proiectului să aibă parte şi întreprinzători din estul ţării, pentru a fortifica relaţiilor economice dintre agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul proiectului va fi realizat un studiu amplu pentru a depista problemele existente în lanţului valoric al sectorului agroalimentar, vor fi organizate training-uri şi seminare, unde întreprinzătorii vor fi informaţi cum să producă mărfuri agricole conform standardelor internaţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus