Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2011

În perioada 11 - 20 aprilie se desfăşoară prima etapă a testării tehnice a mircobuzelor şi autobuzelor de pe rutele municipale

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 11 - 20 aprilie 2011 se desfăşoară prima etapă a testării tehnice a mircobuzelor şi autobuzelor de pe rutele municipale. Măsura a fost stabilită printr-o dispoziţie a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Timp de o săptămână şi jumătate, la cele 7 staţii de testare din municipiul Chişinău, autorizate de Agenţia Transport Auto, va fi verificată starea  tehnică a autovehiculelor: aspectul estetic interior şi exterior, inclusiv echiparea acestora. Testarea va fi efectuată de către angajaţii staţiilor de testare, în comun cu reprezentanţi ai Direcţiei Transport şi ai Poliţiei Rutiere.

Microbuzele şi autobuzele, care în urma testării tehnice vor fi apreciate ca necorespunzătoare normelor tehnice şi cerinţelor stabilite, vor fi lipsite de permise de activitate pe rute. Potrivit dispoziţiei primarului general, după încheierea reviziei tehnice, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie urmează să anuleze permisele de activitate pentru unităţile de transport care nu se vor prezenta la testarea nominalizată, în termenul stabilit de legislaţia în vigoare.

Revizia tehnică a microbuzelor şi autobuzelor este organizată de 2 ori pe an: primăvara şi toamna. În prezent pe rutele municipale circulă peste 1800 microbuze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus