Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.04.2011

Un bărbat va fi condamnat pentru crime comise cu 16 ani în urmă

Considerând că, anii îl vor scuti de pedeapsa penală pentru infracţiunile comise în perioada 1995-1997, un bărbat s-a ascuns de organul de urmărire penală timp de 16 ani.

În pofida acestui fapt, bărbatul a fost depistat şi reţinut până la expirarea termenului de prescripţie pentru infracţiunile comise.

Recent, Procuratura Generală a transmis în instanţa de judecată o cauză penală, în care un bărbat este învinuit de procurori de comiterea mai multor crime: procurarea, purtarea şi păstrarea armelor; tentativă de omor premeditat; omor premeditat;  tâlhărie; jaf; furt; şantaj.

Ultimul este învinuit de procurori că, în anul 1995, fără autorizaţie a procurat un pistol, un revolver, două automate, muniţii şi o grenadă pe care ilegal le purta şi le păstra în propriul automobil.

Potrivit rechizitoriului, întocmit de procurori, cu scopul sustragerii averii unui cetăţean, învinuitul, împreună cu alte 4 persoane, l-au aşteptat pe traseul Bolgrad-Căuşeni, unde unul dintre făptaşi, deghizat în poliţist, a stopat automobilul condus de victimă.

Primind refuzul şoferului de a ieşi din automobil, l-au scos forţat şi au efectuat câteva împuşcături din automat în rezultat la ce ultimul a decedat. Din portbagajul automobilului făptaşii au sustras o geantă cu 1000 dolari SUA.

Bărbatul mai este învinuit că, în mai 1996 în or.Comrat, a oprit un cetăţean care se deplasa cu automobilul şi aplicând forţa fizică, în mod deschis i-a sustras autoturismul. În aceiaşi perioadă, însă deja în or.Taraclia, învinuitul a mai sustras un automobil.

Mai târziu, cu scopul reglării unor conflicte, făptaşul a pus în automobilul unui bărbat o grenadă care nu a explodat deoarece a fost depistată de victimă. Pentru a-şi atinge scopul, în timp ce victima se afla împreună cu alte două persoane lângă automobil, a efectuat mai multe împuşcături din automat în direcţia lor cauzându-le leziuni corporale.

În aceiaşi zi, învinuitul împreună cu alte persoane s-a întors la locul săvârşirii tentativei de omor, unde au efectuat din automat mai multe împuşcături în colaboratorii de poliţie aflaţi la faţa locului, în rezultatul cărora un poliţist a decedat.

Deasemenea, bărbatul mai este învinuit că, în timp ce 3 poliţişti îşi îndeplineau obligaţiunile de serviciu, în scopul sistării activităţii lor, împreună cu alte persoane au efectuat câteva împuşcături dintr-un automat în ei.

Procurorii îl mai învinuiesc pe bărbat că, împreună cu alte persoane, în timp ce încercau să sustragă un automobil, însă fiind observaţi de proprietar, au efectuat mai multe împuşcături în direcţia acestuia. Proprietarul pentru aşi apăra viaţa a deschis şi el focul din armă, impunându-i pe făptaşi să părăsească locul infracţiunii.

Acţiunile criminale ale bărbatului însă nu s-au oprit aici, el mai este învinuit că, având scopul omorului unei persoane, s-a deplasat la domiciliul acestuia din or.Comrat. Cunoscând că în casă se află şi membrii familiei victimei, din automat a efectuat mai multe împuşcături în direcţia casei.

În anul 1997, învinuitul, presupunând că o persoană deţine arme şi muniţii, împreună cu alte persoane s-au deplasat la domiciliul ultimului, l-au scos din casă şi l-au transportat într-o pădure, unde l-au bătut şi l-au impus să le dea armele şi muniţiile pe care le deţinea.

Procurorii informează că, după comiterea infracţiunilor învinuitul s-a eschivat de organul de urmărire penală, fiind anunţat în căutare.

În ianuarie curent învinuitul a fost reţinut în mun.Comrat. În prezent bărbatul se află în stare de arest.

Urmărirea penală a fost exercitată de secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, care a expediat cauza penală spre examinare în Judecătoria Comrat, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus