Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.04.2011

Trei tineri suspectaţi de sustragerea dispozitivelor de frânare de la vagoanele marfare

Trei tineri suspectaţi de sustragerea dispozitivelor de frânare de la vagoanele marfare

Potrivit MAI, angajaţii Comisariatului de poliţie în transport din Ocniţa au înregistrat un furt de componente din infrastructura feroviară, în special mecanisme ale sistemului de frânare. Cei care comit asemenea infracţiuni nu ţin cont de faptul că acţiunea lor ar putea avea urmări grave, periclitând viaţa şi securitatea călătorilor cu transportul feroviar.  

Ca rezultat al acţiunilor operativ-investigative  oamenii legii au reţinut trei tipi, în vârstă de 25, 29 şi 30 de ani, locuitori ai raionului Ocniţa, suspectaţi de sustragerea dispozitivelor de frânare de la vagoanele marfare. Aceştia au fost surprinşi de oamenii legii în momentul în care îşi realizau planul meschin la un tren ce staţiona. 

Audiaţi de poliţişti tipii  au recunoscut că au sustras bunurile pentru a le comercializa. Ca urmare a percheziţiei efectuate, asupra celor trei au fost depistate ustensile necesare pentru dezasamblarea mecanismelor ţintite.
În acest caz a fost iniţiată o  urmărire penală în baza art. 186 al.2 Cod Penal al Republicii Moldova şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi de  instanţa de judecată aceştia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani. Oamenii legii au stabilit că, anterior au fost judecate pentru infracţiuni similare.

Menţionăm, lipsa acestor dispozitive a fost depistată la timp, fiind imediat sistată circulaţia trenurilor pe această linie, astfel reuşindu-se  evitarea unei tragedii pe linia de bază a căii ferate pe care circulă trenuri de pasageri şi marfare, inclusiv cele internaţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus