Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.04.2011

Liceele ,,Ion Creangă”, ,,Onisfor Ghibu” şi ,,Tudor Vladimirescu” din Chișinău vor beneficia de înlocuirea integrală a geamurilor, în cadrul unui proiect european

Până la începerea noului an şcolar, 3 licee din Chişinău vor beneficia de înlocuirea integrală a geamurilor, în cadrul proiectului european „Creşterea eficienţei energetice a municipiilor Chişinău şi Sevastopol pe baza experienţei pozitive existente". Aceste instituţii de învăţământ preuniversitar sunt: Liceul „Ion Creangă", liceul „Onisifor Ghibu" şi liceul „Tudor Vladimirescu", care s-au plasat pe locul I la competiţia dintre şcolile din municipiu vizavi de eficienţa energetică. În total, vor fi înlocuite 598 de geamuri şi vor fi instalate termopane.

Totodată, liceele „A. I. Cuza" şi „Minerva", care s-au clasat pe locurile II şi, respectiv III, vor beneficia de premii în valoare de 5000 şi 3500 Euro, cu destinaţie de îmbunătăţire a eficienţei energetice în sediile unde activează. Cele 5 licee câştigătoare au fost selectate din totalul de 34 care au aplicat la concurs, în perioada 15 noiembrie 2010 - 20 ianuarie 2011. Până în luna mai curent, urmează a fi întocmit caietul de sarcini, după care va fi anunţată licitaţia pentru selectarea companiei care va îndeplini lucrările de înlocuire a geamurilor.

„Creşterea eficienţei energetice în municipiile Chişinău şi Sevastopol în baza experienţei pozitive existente" este un proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului CIUDAD (Cooperare pentru Dezvoltare Urbană şi Dialog) care se desăşoară în perioada ianuarie 2010 - aprilie 2012.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus