Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.04.2011

Agent economic, reţinut pentru tentativă de mituire a unui ofiţer anticorupţie

Potrivit CCCEC, directorul-adjunct al unei firme din capitală a încercat să mituiască un ofiţer al Centrului anticorupţie cu 1000 euro pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească obligaţiunile de serviciu. Agentul economic i-a solicitat colaboratorului CCCEC să nu examineze materialele acumulate pe faptul multiplelor încălcări de ordin economico-financiar depistate în cadrul unui control inopinat. Neregulile se refereau la traficul ilicit de mărfuri (carne şi produse din carne) din regiunea transnistreană.

Dorind să tăinuiască încălcările stabilite şi să nu fie atras la răspundere conform prevederilor legislaţiei în vigoare, businessmanul a recurs la mită

Urmare măsurilor întreprinse, la finele săptămînii trecute în incinta unui restaurant din strada Albişoara, mun. Chişinău, a fost reţinut respectivul agent economic în momentul transmiterii sumei de 1000 Euro colaboratorului CCCEC.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325, alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova - „corupere activă".

Bănuitul este cercetat în stare de libertate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus