Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-04-04/pretzul-pentru-eliberarea-placilor-de-inmatriculare-a-vehiculilor-va-scadea-20564.html
Data: Apr 4, 2011 (11:49)

Preţul pentru eliberarea plăcilor de înmatriculare a vehiculilor va scădea

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a elaborat un proiect de modificare a hotărîii Guvernului, prin care dreptul de a fabrica şi a elibera plăci de înmatriculare auto, precum şi stabilirea preţurilor pentru această activitate îl deţine o singură firmă.

Despre aceasta a anunţat Pavel Filip, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în cadrul unei vizite de documentare la Biroul de înmatriculare a transportului N7 din Chişinău.

Pavel Filip a relatat că în urma unei analize efectuate s-a stabilit că în Romania, spre exemplu, preţurile la plăcuţile auto sînt de trei ori mai mici.

Ministrul a subliniat că prin proiectul de hotărîre elaborat se doreşte transparenţă în acest proces prin desfăşurarea unui concurs pentru agenţii economici care vor propune preţuri rezonabile pentru eliberarea plăcilor de înmatriculare auto si imbunatatirea calitatii acestora.

Proiectul de modificare a Hotaririi urmeaza sa fie aprobat de Guvern.

În altă ordine de idei, Pavel Filip s-a arătat nedumerit de faptul că dupa schimbarea proprietarului oricarui mijloc de transport, se impune reînregistrarea acestora si, respectiv, schimbarea placutelor cu numere de inmatriculare.

„Unica explicatie - obţinerea unui profit suplimentar pentru cei ce se ocupă de eliberarea plăcuţilor de înmatriculare", a spus ministrul. Pavel Filip a solicitat conducerii întreprinderii „Registru" să anuleze ordinul, astfel încît cetăţenii să decidă desinestătător dacă doresc sau nu să schimbe numerele de înmatriculare a vehicolului în momentul cînd îl procură. Pavel Filip a mai spus că urmează să fie anulate şi alte ordine din această categorie.

Ministrul TIC a solicitat ca săptămîna viitoare „Registru" să vină cu un raport despre acţiunile întreprinse în direcţia respectivă.

Actualmente, plăcile de înmatriculare a transportului sint produse de o firma privata. Costul unei plăci este de 390 lei.