Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.04.2011

Primăria Chişinău a alocat peste 50 milioane lei pentru lucrările exeutate pe şantierul de la Valea Morilor

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a vizitat astăzi şantierul din Parcul „Valea Morilor", pentru a se documenta asupra stadiului lucrărilor de reabilitare a lacului. În urma informaţiilor prezentate de Direcţia Construcţii Capitale, edilul-şef al capitalei a constatat că lucrările de reabilitare şi amenajare a Parcului „Valea Morilor", demarate în anul 2010, se află într-o evoluţie normală şi decurg conform graficului de execuţie, aprobat de municipalitate.

În prezent în zonă se desfăşoară lucrările prevăzute în etapele II şi III ale proiectului de amenajare a lacului şi anume finisarea lucrărilor la bazinele şi camerele de limpezire, la montarea conductei de ocolire a râului Nagornâi şi la evacuatorul de fund.

Potrivit specialiştilor, lacul se poate umple cu apă pe cale naturală în circa 6 - 8 luni, după finisarea lucrărilor. De menţionat că până acum Primăria Chişinău a alocat peste 50 milioane lei, pentru lucrările executate pe şantierul de la Valea Morilor.

Lucrările de curăţare a lacului din Parcul „Valea Morilor" au început în octombrie 2006. Intervenţia în zona acvatică a început în lipsa unui proiect de execuţie şi fără ca în buget să fie prevăzute surse financiare necesare. La scurt timp, după ce a fost evacuată apa din lac, lucrările au fost stopate. Mai târziu, abia în anul 2008, Primăria Chişinău a revenit la acest proiect, iar lucrările au fost reluate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus