Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.03.2011

Tentativă de contrabandă cu extasy pe ruta Bruxelles - Chişinău

Procuratura Generală a expediat instanţei de judecată cauza penală în care un cetăţean este învinuit de tentativă de contrabandă cu substanţe psihotrope. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, întreprinse de Procuratura Generală în comun cu Serviciul Vamal şi autorităţile competente din Belgia şi Federaţia Rusă, s-a constatat că, în august 2010 persoana învinuită s-a înţeles cu fratele său, care locuieşte în Belgia, să-i expedieze prin autobuzul de rută Bruxelles - Chişinău substanţe psihotrope - extasy.

Astfel, la sfîrşitul lui octombrie 2010 aflîndu-se în oraşul Bruxelles, fratele i-a transmis învinuitului prin intermediul autobuzului de rută 2 genţi, în care, printre obiectele de uz casnic se aflau aproximativ 4500 de comprimate extasy. Fratele din Moldova a fost reţinut de organele de drept imediat după primirea „mărfii" din Belgia.

În urma percheziţiei efectuate la domiciliul învinuitului a fost depistată şi ridicată o sacoşă cu 4 mii de pastile, care, conform raportului de expertiză, conţin substanţa MDMA 3,4 metiledioximetmfetamin,  şi se atribuie la substanţe psihotrope. Tot la domiciliul acestuia au mai fost găsite şi 467 de comprimate extasy.

Potrivit procurorilor, pastilele urmau a fi expediate pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru ulterioară comercializare.
În rezultatul acestei operaţiuni, realizate în colaborare cu colegii din cele două state, au fost reţinute mai multe persoane bănuite de implicare în această reţea de contrabandă cu psihotrope. Actualmente, fratele învinuitului este cercetat de autorităţile din Belgia, alte 4 persoane fiind reţinute în Rusia.

Cauza penală a fost transmisă spre examinare Judecătoriei sectorului Rîşcani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus