Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.03.2011

R.Moldova ar putea accesa preferinţele pentru exportrile de produse de origine animalieră pe piaţa europeană

Astăzi, 30 martie, la Chişinău a fost inaigurat Centrul Republican  pentru Diagnostică Veterinară. La festivităţiile de inaugurare a participat Vasile Bumacom, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimenatre, Wolfgang Behrendt, reprezentantul Comisiei Europene, Anatol Gobjilă,  coordonator de proiect în cadrul Băncii Mondiale, precum şi echipa de specialişti care vor activa în cadrul noului Centru. Costul proiectului este de circa 10 milioane dolari SUA.

Ministrul Bumacov a  spus  cu această ocazie, că inaugurarea acestui Centru  de sănătate a animalelor  este rezultatul unui efort  care a durat mai mnulţi ani, dar în special rezultatul  suportului  extrem de preţios acordat de către instituţiile  internaţionale. „Acest centru oferă  garanţii sigure privind supravegherea sănătăţii  cetăţenilor, a spus ministrul. Pe de altă parte, prin deschiderea unităţii respective, Moldova face un pas  sigur pe calea realizării proiectelor de promovare a exporturilor de  produse  de origine  animalieră."

Wolfgang Behrendt a menţionat că  odată cu creşterea capacităţilor sale de diagnosticare, Republica Moldova ar putea accesa  preferinţele pentru exportrile de acest gen per piaţa europeană, informează Serviciul de presă al MAIA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus