Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2011

Alegerile locale în R.Moldova, pe 5 iunie

Alegerile locale în R.Moldova, pe 5 iunie

Parlamentul R.Moldova a stabilit, joi, 31 martie, data alegerilor locale pentru 5 iunie. Deşi pe agenda parlamentului nu figura acest subiect, deputaţii au luat această decizie la solicitarea Partidului Liberal. PCRM propusese ca alegerile să aibă loc la 19 iunie, dar această variantă nu a fost acceptată.

Comisia Electorală Centrală a plasat pe pagina sa web www.cec.md cerinţele pentru depunerea candidaturilor la funcţiile elective în cadrul alegerilor locale generale din 2011.

La rubrica Alegeri şi referendumuri. Alegeri locale generale 2011 de pe pagina Comisiei pot fi găsite informaţii pertinente pentru: candidaţii la funcţia de consilier local şi de primar desemnaţi de către partide, alte organizaţii social-politice şi blocuri electorale; candidaţii independenţi la funcţia de consilier local şi de primar.

Tot aici pot fi găsite modelele de documente, cu excepţia listelor de subscripţie, care urmează a fi depuse pentru înregistrarea candidaţilor în cursa electorală. Menţionăm ca listele de subscripţie sunt nişte formulare de strictă evidenţă necesare pentru înregistrarea candidaţilor independenţi la funcţia de consilier local şi de primar distribuite la solicitare de către consiliile electorale. Orice semnături colectate din timp pe alte tipuri de formulare nu vor fi acceptate.

Potrivit Codului electoral în cazul alegerilor locale, desemnarea candidaturilor se efectuează după constituirea circumscripţiilor electorale şi consiliilor electorale de circumscripţie, adică cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus