Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2011

Donald Tusk: Un obiectiv al nostru ţine de acordarea sprijinului necesar R.Moldova pe calea obţinerii regimului liberalizat de vize cu UE

Donald Tusk: Un obiectiv al nostru ţine de acordarea sprijinului necesar R.Moldova pe calea obţinerii regimului liberalizat de vize cu UE

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere tet-a-tet cu Prim-ministrul Poloniei Donald Tusk, urmată de întrevederea în cadrul unei şedinţe în plen a delegaţiilor. În cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte ce ţin de dezvoltarea dialogului moldo-polon, dar şi de integrarea europeană a Republicii Moldova, în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Polonia, din 1 iulie 2011. 
 
Donald Tusk a specificat că scopul vizitei este extinderea politicii estice a Uniunii Europene, inclusiv a Parteneriatului Estic şi acordarea de sprijin aspiraţiilor europene ale  Republicii Moldova.

„Comunitatea europeană cunoaşte progresul înregistrat de Republica Moldova pe calea integrării europene. Moldova este un exemplu în acest sens şi Vă felicit, în numele partenerilor europeni, pentru acest succes", a declarat Donald Tusk.

Şeful Guvernului polonez a estimat că Republica Moldova este un participant activ al Parteneriatului Estic şi promovează reforme importante, de natură să contribuie la apropierea de Uniunea Europeană.

Premierul polonez a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini şi în continuare Republica Moldova, în special prin împărtăşirea experienţei poloneze în domeniul reformelor şi în dialogul cu UE.

„Încă un obiectiv al nostru ţine de acordarea sprijinului necesar Republicii Moldova pe calea obţinerii regimului liberalizat de vize cu UE, astfel încît în perioada Preşedinţiei poloneze să fie finalizată prima fază a Planului de acţiuni, care vizează armonizarea legislaţiei naţionale a RM cu cea comunitară", a spus Donald Tusk.

În context, oficialul a menţionat că, în perioada Preşedinţiei poloneze în consiliul UE, ţara sa va depune eforturi pentru accelerarea  negocierii Acordului de Asociere,  dar şi în vederea lansării negocierilor pe marginea creării Zonei de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat.

În cadrul întrevederilor, a fost menţionată importanţa Forumul UE-Moldova, la care urmează să fie prezenţi Premierii ambelor state, în ziua de 30 maritie curent, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus