Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.03.2011

Demararea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre demararea lucrărilor pentru 5 obiective, incluse în Programul municipal de reabilitare a infrastructurii, finanţat de Corporaţia Financiară Internaţională (IFC). Agenţii economici care vor realiza lucrările de construcţie şi reabilitare a reţelelor de canalizare şi a apeductelor au fost selectaţi în urma licitaţiilor publice.

Astfel, vor fi construite reţele de canalizare menajer-fecaloide pe str. V. Horea (sectorul  Botanica), str. Fântânilor (sectorul Centru) şi str. Sf. Petru, până la str. A. Hîjdeu (sectorul Râşcani). De asemenea, în perioada următoare vor începe lucrările de construcţie a reţelei de apeduct şi canalizare pentru casele particulare din str. S. Bogza şi str. Podgorenilor din oraşul Vatra,  dar şi lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare din str. A. Mateevici, din Chişinău.

Programul de reabilitare a infrastructurii din municipiu, realizat cu finanţare din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale include toate primăriile localităţilor suburbane, unde va fi implementat cel puţin câte un proiect privind dezvoltarea reţelei de apeduct şi canalizare. Selectarea obiectivelor s-a făcut în baza propunerilor primăriilor localităţilor care intră în componenţa municipiului Chişinău.

În cadrul aceluiaşi program, urmează a fi reparate capital 3 străzi din Chişinău - str. Ion Creangă, str. Aleco Russo şi str. Ion Inculeţ. Lucrările vor fi efectuate pe parcursul anului 2011.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus