Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.03.2011

Ministrul Apărării l-a primit în vizită pe consilierului prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României

Ministrul Apărării l-a primit în vizită pe consilierului prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a primit vineri, 19 octombrie, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a consilierului prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României, Iulian Fota, informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Ce doi demnitari au discutat subiecte privind stadiul actual al relaţiilor moldo-române şi au făcut un schimb de opinii legate de domeniul de apărare şi securitate regională. Ministrul Apărării a trecut în revistă realizările obţinute de Ministerul Apărării pe parcursul anului trecut şi a punctat priorităţile Armatei Naţionale în procesul de reformă militară în anul 2011.

„Deşi alocaţiile pentru apărare sînt modeste, priorităţile stabilite în cadrul reformei militare vor fi îndeplinite, deoarece acest proces este ireversibil", a accentuat ministrul Apărării. „Obiectivele strategice ale Armatei Naţionale în anul 2011 sînt continuarea procesului de reformă militară şi finalizarea aprobării documentelor strategice şi anume Strategia Securităţii Naţionale, şi Strategia Militară Naţionala".

În cadrul discuţiilor Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul României în reforma sectorului de apărare al R. Moldova. În acest context, ministrul Apărării a evidenţiat instruirea efectivului Armatei Naţionale în instituţiile de învăţămînt militar românesc de nivel liceal, universitar şi postuniversitar.

Ministrul Apărării s-a referit inclusiv la soluţionarea durabilă a diferendului transnistrean. În acest context, Vitalie Marinuţa a făcut referire la poziţia Guvernului R. Moldova cu privire la rolul actualei operaţiuni de menţinere a păcii, diminuarea factorului militar în regiune şi lansarea consultărilor cu privire la transformarea acesteia într-o misiune civilă cu mandat internaţional.

La rîndul său, consilierul prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României a salutat procesele democratice desfăşurate în Moldova. Iulian Fota a afirmat că în scopul stabilităţii şi securităţii în Europa de Sud-est şi Bazinul Mării Negre, România va susţine efortul autorităţilor de la Chişinău privind reglementarea conflictului transnistrean şi de reunificare a ţării.

„Guvernul R. Moldova şi Armata Naţională pot conta pe sprijinul României. Avem o deschidere specială pentru Moldova şi sîntem gata să asistăm Armata Naţională în domeniile prioritare ale reformei militare", a afirmat Iulian Fota în cadrul discuţiilor cu ministrul Apărării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus