Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-17/ministerul-economiei-propune-spre-consultarea-opiniei-publice-o-noua-lista-a-activelor-statului-nepa-20343.html
Data: Mar 17, 2011 (21:55)

Ministerul Economiei propune spre consultarea opiniei publice o nouă listă a activelor statului nepasibile privatizării

Ministerul Economiei intenționează să poarte discuții detaliate referitoare la fiecare activ supus privatizării, efectuînd o analiză bazată pe criterii clare, ceea ce va permite planificarea procesului de deetatizare pentru următorii 4-5 ani.

„Știm că este o listă foarte îndrăzneață, care s-ar putea să trezească o reacție de rezistență din parte altor ministere. Noi însă o spunem cu certitudine, că orice activ al statului care are un management incert și nu poate să-şi dovedească eficienţa economică, trebuie privatizat", a menționat Lazăr. Astfel, o inventariere a activelor statului a arătat că multe dintre acestea sunt în pierderi permanente, se degradează sau îndeplinesc funcții duble de elaborare de politici și control.

Lista reînnoită a activelor nepasibile privatizării propusă de Ministerul Economiei poate fi consultată pe pagina oficială www.mec.gov.md, iar societatea civilă, toate instituțiile și ministerele interesate sunt invitate să se expună pe marginea acesteia.

Societatile pe actiuni nepasibile privatizarii