Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.03.2011

CCI a RM şi „Romexpo” au semnat un acord de colaborare

CCI a RM şi „Romexpo” au semnat un acord de colaborare

Potrivit CCI, joi, 17 martie 2011, la Chişinău, în cadrul unei întruniri oficiale găzduită de CCI, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi centrul expoziţional „Romexpo" din România au semnat un acord de colaborare, în vederea intensificării relaţiilor de cooperare în domeniul expoziţional.

Din partea română, la eveniment au fost prezenţi E.S. Marius Gabriel Lazurcă, Ambasador al României în Republica Moldova, Nicolae Băcanu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, Dorin Romeo Floareş, preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Gheorghe Hutanu, controlling manager al „Romexpo".

În timpul întrunirii, vicepreşedintele CCI a RM, Vladimir Didilica, a menţionat bunele relaţii dintre instituţia camerală din ţara noastră şi CCI a României, camerele regionale din dreapta Prutului.

 „Republica Moldova poate deveni o punte de legătură pentru extinderea relaţiilor de colaborare economică a României cu statele membre ale CSI. De asemenea, avem multe posibilităţi de a ne consolida eforturile în şi cadrul parteneriatelor regionale şi celor cu Uniunea Europeană. Sper, ca odată cu semnarea acestui acord, acţiunile întreprinse în comun să se intensifice, pentru a impulsiona colaborarea economică dintre reprezentanţii mediului de afaceri din RM şi România", a spus Vladimir Didilica.

E.S. Marius Gabriel Lazurcă, Ambasador al României în Republica Moldova, a confirmat necesitatea sporirii comerţului dintre cele două state, apreciind colaborarea dinamică a camerelor de comerţ şi industrie.

Participanţii la întrunire au discutat despre organizarea în comun a mai multor activităţi, precum forumuri economice, vizite de afaceri, expoziţii.

Menţionăm că pe acord şi-au pus semnăturile vicepreşedintele CCI a Republicii Moldova, Vladimir Didilica şi vicepreşedintele CCI a României, preşedinte al CCI Arad, Nicolae Băcanu.

Obiectivul principal al actului este colaborarea, conlucrarea, acţiunea şi sprijinul reciproc dintre CCI a RM şi „Romexpo", pentru îmbunătăţirea activităţii de organizare a evenimentelor expoziţionale.

CCI a RM are semnate acorduri de colaborare cu CCI a României şi cu 20 camere regionale de peste Prut.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus