Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2011

46% din totalul rulajelor întreprinderilor de stat din R. Moldova sunt înregistrate pe conturile Băncii de Economii

Ministerul Economiei, la cererea Guvernului deja a analizat datele cu privire la conturile bancare și operațiunile aferente acestora ale întreprinderilor cu capital de stat, pentru a verifica dacă nu există anumite concentrări dubioase de mijloace financiare. Astfel, la ora actuală 46% din totalul rulajelor întreprinderilor de stat au fost înregistrate pe conturile Băncii de Economii, cîte 14% - pe conturile Moldinconbank și Victoriabank, iar 8% pe conturile Moldova Agroindbank, relatează un comunicat al ministerului.

Concomitent, Ministerul Economiei a solicitat întreprinderilor aflate în gestiune prezentarea datelor cu privire la achizițiile publice, serviciile de asigurare și de consultanţă contractate, etc, or la acest capitol, a menționat ministrul, au fost deja observate nişte momente foarte îngrijorătoare, chiar dubioase.

"Auditul intern pe care îl vom porni chiar de săptămîna viitoare, ne va ajuta să clarificăm aceste momente și, dacă va fi cazul, vom lua măsuri foarte drastice", a avertizat Valeriu Lazăr.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus