Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2011

Ministrul de externe al R. Moldova va întreprinde o vizită oficială la Bucureşti

Ministrul de externe al R. Moldova va întreprinde o vizită oficială la Bucureşti

Potrivit MAEIE, în perioada 16-17 martie, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, va întreprinde o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi.

Viceprim-ministrul moldovean va avea întrevederi cu Traian Băsescu, Preşedintele României, precum şi cu Primul ministru Emil Boc, cu care va discuta aspecte ale cooperării dintre cele două state, inclusiv promovarea unor proiecte transfrontaliere, facilitarea relaţiilor comerciale, atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova. Identificarea modalităţilor de sprijinire a eforturilor de apropiere a Republicii Moldova de standardele europene, acordarea asistenţei în diverse domenii şi a expertizei româneşti necesare pe parcursul european al ţării noastre vor fi discutate în timpul discuţiilor celor doi miniştri de Externe.

Reamintim că Republica Moldova beneficiază de o asistenţă importantă din partea României şi este pe calea de a identifica unele forme noi de colaborare reciproc avantajoasă cu partenerii de la Bucureşti, iar această vizită se înscrie plenar în dialogul productiv şi consistent dintre ambele ţări, stabilit după venirea la guvernare la Chişinău a Alianţei pentru Integrare Europeană.

La finele întrevederii bilaterale, miniştrii Iurie Leancă şi Teodor Baconschi vor susţine o conferinţă de presă în incinta Ministerului Afacerilor Externe. Programul vizitei mai prevede o reuniune de lucru cu ambasadorii ţărilor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, cu care vor fi abordate subiecte ce vizează promovarea dialogului moldo-comunitar şi implicarea statelor membre ale UE în sprijinirea eforturilor de integrare a RM în familia europeană.

Ministrul Iu.Leancă va acorda mai multe interviuri pentru mijloacele de informare din România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus