Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-15/marian-lupu-a-avut-o-intrevedere-cu-vicepreshedintele-parlamentului-european-20302.html
Data: Mar 15, 2011 (12:52)

Marian Lupu a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Parlamentului European

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi, în cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, o întrevedere cu Miguel Angel Martinez Martinez, Vicepreşedinte al Parlamentului European.

Miguel Angel Martinez Martinez, care ne-a vizitat în repetate ori republica, a declarat că va susţine pe larg şi în continuare parcursul european al Republicii Moldova. „Atîta timp cît ţara dumneavoastră nu va fi membru al acestei comunităţi va exista o gaură în mozaicul Uniunii Europene. Cunosc bine Republica Moldova şi pot afirma că ea este o ţară de natură europeană", a spus Vicepreşedintele Parlamentului European.

Potrivit oficialului european, Moldova  trebuie să-şi urmeze calea proprie de integrare în Uniunea Europeană, ea însăşi, cu sprijinul UE, să-şi găsească locul în familia comunitară.

Exprimînd gratitudine vizavi de suportul puternic pentru Republica Moldova din partea Uniunii Europene şi a lui Miguel Angel Martinez Martinez personal, Preşedintele Marian Lupu a accentuat faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană a fost constituită după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 anume în scopul de a continua reformele începute, de a realiza agenda politică, economică socială cu suportul Uniunii Europene.

Marian Lupu a solicitat sprijin în vederea accelerării ritmului de examinare în statele membre UE a chestiunii privind acordarea mandatului Comisiei Europene pentru demararea negocierilor cu Republica Moldova în vederea instituirii Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător cu UE ca parte integrantă a Acordului de Asociere. Instituirea acestei zone, în opinia Preşedintelui, este foarte importantă pentru Republica Moldova, aceasta înseamnînd facilitarea exportului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa europeană, securitatea economică şi atragerea de noi investiţii.

Preşedintele Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere şi cu Gunnar Hokmark, vicepreşedintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European, informează un comunicat al Legislativului.