Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2011

Dorin Chirtoacă a contrasemnat Acordul de finanţare a Proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Chişinău

Dorin Chirtoacă a contrasemnat Acordul de finanţare a Proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Chişinău

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a contrasemnat Acordul de finanţare a Proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Chişinău, încheiat între Uniunea Europeană şi Guvernul Republicii Moldova. Documentul presupune acordarea unui grant de 3 milioane de Euro de la bugetul general al Uniunii Europene, pentru achiziţionarea a 102 troleibuze pentru municipiul Chişinău.

Menţionăm că costul total al Proiectului privind achiziţionarea noilor troleibuze este de 13,65 milioane Euro. Din această sumă, 10 milioane Euro sunt credite contractate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), câte 5 milioane Euro de la fiecare instituţie bancară, iar 3,65 milioane reprezintă granturi din partea Comisiei Europene (3 milioane Euro) şi a donatorilor BERD (650 mii Euro).

Cele 102 de unităţi de transport vor fi achiziţionate de Primăria Chişinău de la Compania „Belkommunmash" SA, oraşul Minsk, Republica Belarus. Primele 20 de troleibuze vor ajunge la Chişinău în decursul a 10 zile, până pe data de 25 martie a.c. După care, până la sfârşitul lunii mai 2011, vor circula pe rute toate cele 102 de troleibuze noi, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus