Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.03.2011

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a dispus justiţiei trei cauze penale în care trei persoane sunt acuzate de trafic de influenţă

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, un profesor al filialei Făleşti a Uniunii Conducătorilor Auto din RM, susţinînd că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Secţiei Evidenţă şi Examinare a Transportului din or. Făleşti, pe care îi poate determina să-i elibereze permisul de conducere fără dificultăţi, a pretins de la acesta 1000 lei. Banii i-au fost transmişi chiar pe teritoriul Secţiei Evidenţă şi Examinare a Transportului din or. Făleşti, fiind reţinut în flagrant delict.

Aceleaşi sunt acuzaţiile procurorilor şi în cel de-al doilea caz, în care un bărbat din or. Donduşeni a pretins de la un cetăţean 3500 lei sub pretextul că poate influenţă angajaţii Secţiei Evidenţă şi Examinare a Transportului şi Calificare a Transportului Auto r. Edineţ la susţinerea cu succes a examenului de conducător auto şi eliberarea permisului de conducere. Ca şi în primul caz, inculpatul a fost reţinut imediat după primirea sumei, chiar pe teritoriul Secţiei Evidenţă şi Examinare a Transportului din Edineţ.

În cel de-al treilea caz, un maistru al Şcolii Profesionale nr. 2 din mun. Bălţi, a pretins de la un cetăţean 300 euro, sub pretextul, că îi poate influenţa pe factorii de decizie din cadrul şcolii, să-i elibereze în termeni restrînşi o diplomă de absolvire a instituţiei. Menţionăm că, bărbatul nu a fost înmatriculat şi nici nu a făcut studiile necesare pentru primirea unei astfel de diplome. Banii pretinşi i-au fost transmişi maistrului Şcolii Profesionale în apropierea domiciliului său din mun. Bălţi, fiind reţinut în flagrant.

Pentru faptele incriminate de procurori, cei trei inculpaţi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 500 la 1500 unităţi convenţionale sau cu închisoare până la 3 ani.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus