Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.03.2011

Ministerul Economiei va purcede la elaborarea unui plan de reorganizare a SA Moldtelecom

Ministerul Economiei va purcede la elaborarea unui plan de reorganizare a SA Moldtelecom

Potrivit ME, despre aceasta a declarat viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Valeriu Lazar la Ședința Consiliului de administrare Moldtelecom, în cadrul căreia managementul companiei a prezentat reportul cu privire la investițile efectuate în anul 2010. Valeriu Lazăr a ținut să informeze conducerea operatorului național de telecomunicații despre faptul că în cel mai apropiat timp Ministerul Economiei, împreună cu un consultant internațional oferit prin suportul tehnic al Corporației Financiare Internaționale va purcede la elaborarea unui plan de reorganizare a SA Moldtelecom, în conformitate cu Programul de activitate al Guvernului.

Acest plan va ține cont de condițiile pieței interne și de conjunctura regională, pentru a identifica formula optimă de reorganizare a companiei, ținându-se cont de misiunea Moldtelecom ca operator național, sarcina căruia este de a activa în regimul unei piețe de telecomunicații liberalizate, dând dovadă de responsabilitate socială. "Responsabilitatea socială este principiul după care trebuie să se ghideze toate întreprinderile din Republica Moldova, dar de la o compnie ca SA Moldtelecom, cetățenii sunt în drept să solicite acest lucru în mod special", a opinat Valeriu Lazăr, care a îndemnat managementul Moldtelecom să dea dovadă de maximă deschidere și o participare cât mai activă la elaborarea planului de reorganizare.

Anterior, Ministrul Econimiei a cerut conducerii SA Moldtelecom să revizuiască Planul de afaceri pentru anul în curs, astfel încât, garantând o eficiență maximă a investițiilor, această companie, totuși, să-și onoreze misiunea sa de promotor al politicilor statului din domeniul dezvoltării infrastructurii telecomunicaționale necesare pentru a facilita accesul locuitorilor de la sate la serviciile moderne de comunicații, în special accesul la Internet în zonele rurale.

Referindu-se la procesul de rebalansare a tarifelor, Ministrul a reiterat încă o dată cererea sa de a efectua o analiză serioasă a planului de activitate pentru anul în curs, cu scopul de a găsi rezervele necesare pentru a efectua o rebalansare graduală a tarifelor.

"Ministerul Economiei continuă să insiste asupra rentabilității economice a SA Moldtelecom și asupra necesității capitalizării întreprinderii. Totodată, la structurarea pachetelor în cadrul rebalansarii trebuie să se țina cont de capacitatea de cumpărare a populației și de veniturile reale ale oamenilor. Aceasta va permite, pe de-o parte, acoperirea costurilor, pe de altă parte, - să garantăm oamenilor cu venituri mici accesul la servicii. Formarea noilor pachete trebuie corelată cu procesul de implementare a serviciului universal, ce asigura un pachet minim de servicii, dar suportabil pentru populație", a menționat Lazăr.

cuvinte-cheie: Moldtelecom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus