Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-14/in-timpul-apropiat-la-chishinau-vor-sosi-mai-multe-delegatzii-chineze-20278.html
Data: Mar 14, 2011 (13:37)

În timpul apropiat, la Chişinău vor sosi mai multe delegaţii chineze

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Fang Li. În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală şi perspectivele de dezvoltare a unor proiecte economice comune.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze a menţionat că, în timpul apropiat, la Chişinău vor sosi mai multe delegaţii chineze, formate din reprezentanţi ai  ministerelor Comerţului, Afacerilor Externe, Sănătăţii. Din delegaţii vor face parte şi oameni de afaceri.

Fang Li s-a arătat satisfăcut de nivelul de cooperare cu reprezentanţii structurilor guvernamentale de la Chişinău în vederea pregătirii acestor vizite.   

Diplomatul s-a referit şi la buna cooperare cu autorităţile Moldovei a companiei „Sinohydro Group ltd.", care urmează să implementeze în ţara noastră un proiect în domeniul infrastructurii drumurilor.

Fang Li a menţionat că, în 2010, exportul producţiei vinicole moldoveneşti în China a crescut de 7 ori, în comparaţie cu anul 2009.

La întîlnire a participat şi Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, informează Serviciul de presă al Executivului.