Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-14/compania-rom-na-pa-co-international-srl-va-executa-lucrarile-de-reconstructzie-a-drumului-natzional--20288.html
Data: Mar 14, 2011 (20:40)

Compania română ,,PA &CO International SRL,, va executa lucrările de reconstrucţie a drumului naţional Bălţi - Sărăteni

La 15 martie,  Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) va semna un contract de lucrări, în valoare de circa 124 mln de lei, pentru reabilitarea drumului naţional R14 Bălţi - Sărăteni pe tronsonul km 10 + 780 - km 26+600. Contractul se va semna cu reprezentanţii companiei române ,,PA &CO International SRL,, şi vizează executarea lucrărilor de reconstrucţie a drumului naţional Bălţi - Sărăteni.

Acest contract face parte din Programul din Sectorul Drumurilor, elaborat cu sprijinul Băncii Mondiale şi alţi donatori străini.
Finanţarea contractului este asigurată din Grantul ,, Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate,, oferit de Comunitatea Europeană. Mijloacele grantului vor fi utilizate pentru lucrări de reabilitare, precum şi pentru supravegherea tehnică şi monitorizarea acestor lucrări.

Prezentul contractul a fost atribuit  în urma desfăşurării licitaţiei competitive în conformitate cu directivele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în domeniul procurărilor.  La licitaţie au participat 15 companii internaţionale dintre care doar 10 au fost calificate pentru depunerea ofertelor.

De asemenea,  pentru supravegherea tehnică a execuţiei lucrărilor a fost organizată o licitaţie publică pentru desemnarea unui inginer. La licitaţie au participat 31 de companii internaţionale , şase dintre ele au fost incluse în lista scurtă. În prezent este în curs de finalizare procesul de atribuire a Constractului pentru abordarea serviciilor menţionate.

Prin moderinizarea acestui sector de drum se urmăreşte reducerea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumurilor, reducerea numărului de accidente şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice.
Demararea lucrărilor este preconizată la sfîrşitul lunii aprilie 2011 iar durata de execuţie este de 18 luni, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor.