Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-11/marian-lupu-a-avut-o-intrevedere-cu-reprezentantzii-fondului-interstatal-de-colaborare-umanitara-a-s-20244.html
Data: Mar 11, 2011 (11:51)

Marian Lupu a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Interstatal de colaborare umanitară a statelor membre CSI

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut în seara zilei de 10 martie o întrevedere cu Armen Sambatean, director executiv al Fondului Interstatal de colaborare umanitară a statelor-membre CSI, şi Svetlana Terehina, director executiv adjunct al Fondului.

Armen Sambatean l-a informat pe Preşedintele Marian Lupu despre numeroasele activităţi umanitare desfăşurate de Fond, din componenţa căruia fac parte 8 state din CSI, aria de extindere a acestor activităţii fiind mult mai vastă. Fondul realizează diverse proiecte în domeniul culturii, ştiinţei, literaturii şi artei, a învăţământului.

Pe parcursul anului 2010 Fondul a realizat cca 40 de proiecte cu participarea Republicii Moldova.

Totodată Armen Sambatean şi-a exprimat regretul că până în prezent Republica Moldova nu este membru cu drepturi depline al acestei structuri. „Nu ne imaginăm activitatea de mai departe a Fondului fără bogăţia spirituală şi cultura poporului dumneavoastră", a spus Armen Sambatean.

În opinia Preşedintelui participarea la activităţile Fondului este numai în beneficiul fiecărei ţări. Marian Lupu a specificat că Ministerul Culturii, împreună cu alte instituţii, urmează să identifice căile de intensificare a cooperării cu acest Fond Interstatal.

La întrevedere a participat ministrul Culturii Boris Focşa, informează Serviciul de presă al Legislativului.