Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-11/atac-tilharesc-in-casa-unui-padurar-din-hinceshti-20242.html
Data: Mar 11, 2011 (11:44)

Atac tîlhăresc în casa unui pădurar din Hînceşti

Trei bărbaţi au fost condamnaţi pentru că au pătruns în casa unui pădurar din raionul Hînceşti şi au sustras bani şi bunuri în sumă de aproximativ 10000 lei.

Din materialul probatoriu prezentat de procurori s-a stabilit că, în ianuarie 2010 inculpaţii au pătruns în casa soţilor avînd cagule pe faţă. Bărbaţii i-au ameninţat cu un cuţit şi o armă de vînătoare ca aceştia să le deie toţi banii din casă.

Femeia a primit multiple arsuri aplicate cu un fier de călcat, iar soţul acesteia a fost lovit cu bestialitate. Infractorii au sustras banii şi bunurile pe care le-au găsit şi au părăsit locul infracţiunii.

Doi dintre făptaşi anterior au mai ispăşit pedepse cu închisoarea, unul pentru omor, iar altul pentru viol.

Pentru atac tîlhăresc, celor trei inculpaţi, cu vîrstele cuprinse între 28 şi 35 ani, le-au fost stabilite pedepse între 7 şi 13 ani închisoare.

Procuratura Generală mai informează că instanţa de judecată a admis integral acţiunea civilă, înaintată de procurori, obligîndu-i pe inculpaţi să achite victimelor 90 mii lei pagubă morală şi 16 mii lei despăgubiri materiale, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.