Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2011

Vlad Plahotniuc şi Victor Ponta au conturat perspectivele colaborării Partidului Democrat din Moldova cu Partidul Social Democrat din România

Vlad Plahotniuc şi Victor Ponta au conturat perspectivele colaborării Partidului Democrat din Moldova cu Partidul Social Democrat din România

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu liderul Partidului Social Democrat din România (PSD), Victor Ponta și colegii săi de partid  - Titus Corlățean,  Viorel Hrebenciuc, Cristian Rizea, Tudor Panțâru și europarlamentarul Cătălin Ivan. În cadrul întrevederii au fost discutate oportunităţile de impulsionare a colaborării pe linia inter-parlamentară dintre Republica Moldova și România, incluzând și cooperarea între PSD și PDM.

"Vizita noastră la Chişinău este un semnal de sprijin pentru prietenii din PDM, dar şi a celor din alianța de guvernare din Republica Moldova. Vom oferi  partenerilor de la Chișinău un sprijin real în drumul european și sperăm să avem relații cât mai bune cu ei. PSD va oferi Partidului Democrat din Moldova tot sprijinul pe linia internaționalei socialiste. Invităm reprezentanții PDM la Congresul ECOSY (Organizația Tinerilor Socialiști Europeni) ce va avea loc la București. Suntem gata să contribuim la devenirea Partidului Democrat drept forță de centru-stânga cu un bazin electoral în permanentă creștere. În România, PSD acumulează 35-40% din votul alegătorilor și suntem gata să oferim asistență PDM pentru obținerea rezultatelor similare. Susținem ideea participări Dvs în coaliția democratică pentru guvernarea țării și considerăm de o importanță deosebită și chestiunea alegerii președintelui. Aceasta, fără îndoială ar însemna generarea stabilității de care aveți nevoie și pe care o doriți", a declarat Victor Ponta.

Vlad Plahotniuc a menţionat că „astfel de întrevederi sunt utile pentru Republica Moldova, dar şi pentru Partidul Democrat. Echipa PDM este ambițioasă și profesionistă și sunt sigur că va genera rezultate pe măsură. În contextul celor expuse, țin să reiterez faptul că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte și vom face tot posibilul pentru a-l alege, utilizând cadrul legal și purtând discuții în cadrul Alianței. În ceea ce privește cooperarea dintre PDM și PSD, dorim să profităm de experiența PSD în organizarea structurilor de partid, celor de tineret, organizațiilor de femei, etc."

Delegaţia PSD, condusă de liderul acestei formaţiuni, Victor Ponta, a vizitat Republica Moldova la invitaţia conducerii PDM. În cadrul vizitei, delegaţia din România a avut întrevederi și cu liderii fracțiunilor parlamentare din AIE, informează un comunicat al PDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus