Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.03.2011

MAI întreprinde măsuri sporite de securitate în legătură cu vizita în Republica Moldova a vicepreşedintelui SUA

În scopul asigurării la cel mai înalt nivel a desfăşurării vizitei în Republica Moldova a vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, Ministerul Afacerilor Interne, în conlucrare cu Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat şi alte instituţii ale statului, întreprinde un șir de măsuri orientate la prevenirea şi contracararea posibilelor încălcări ale ordinii de drept şi altor acţiuni ilegale. În context, a fost elaborată schema dislocării forţelor şi mijloacelor de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe traseele de deplasare a delegaţiei oficiale şi a locurilor de desfăşurare a întrunirilor de lucru în mun. Chişinău.

Potrivit practicilor internaţionale, a fost efectuată inspectarea fondului locativ şi a tuturor obiectivelor (blocurilor locative, întreprinderilor, organizaţiilor, unităţilor comerciale, podurilor, trecerilor subterane), amplasate în perimetrul traseelor de deplasare a delegaţiei oficiale, cu studierea minuţioasă a căilor de acces şi sensibilizarea cetăţenilor privind modul de comportare în timpul deplasării acesteea.

Concomitent, au fost întreprinse măsuri de verificare a tuturor posesorilor de arme, domiciliaţi sau aflaţi la serviciu în zonele adiacente traseelor de deplasare şi obiectivelor care vor fi vizitate de către membrii delegaţiei oficiale, solicitându-le depozitarea armelor în safeuri cu sigilarea lor pe perioada vizitei. Deţinătorilor de arme li se recomandă să se abţină de la portarmă în locurile publice.

Atenție! Circulație rutieră redirecționată

MAI atenţionează, în special conducătorii auto, că mâine, 11 martie 2011, începând cu ora 7.00, în mun. Chisinău va fi restricţionată circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, bulevardul Dacia şi viaduct.

Circulaţia din sectorul Buiucani spre centru va fi redirecţionată pe strada Ciuflea, strada Bucureşti şi Sciusev. Circulaţia de pe strada Bănulescu-Bodoni (segmentul B-dul Ştefan cel Mare şi str. Mateevici) va fi redirecţionată cu întoarcere la intersecţia bulevardului Grigore Vieru. Circulaţia de pe strada Mateevici (segmentul str. Bănulescu-Bodoni şi str. Sfatul Ţării) va fi redirecţionată pe strada Vasile Lupu, strada Constantin Stere, strada Sciusev şi strada Bucureşti.

Totodată, recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze unităţile de transport pe traseele de deplasare şi în vecinătatea obiectelor, care vor fi vizitate de către membrii delegaţiei oficiale, precum şi să îndeplinească, întocmai indicaţiile agenţilor poliţiei rutiere. În caz contrar, automobilele vor fi evacuate forţat şi transportate la parcarea cu plată.

Atenție! În cazul în care girofarul automobilului poliţiei rutiere indică lumina roşie şi albastră concomitent, şoferii sunt obligaţi să stopeze unitatea de transport cât mai spre dreapta.

Accesul cetăţenilor în scuarul Teatrului de Operă şi Balet va fi precedat de multiple controale cu mijloace speciale

În faţa Teatrului de Operă şi Balet, unde va avea loc prezentarea discursului vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, E.S., domnului Joseph Biden, circulaţia va fi interzisă,. Accesul cetăţenilor în scuar va fi permis de la ora 10.00 până la ora 12.30 printr-o singură întrare din partea bul. Ştefan cel Mare şi Sfânt, colţ cu strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, informează Direcția informare și relații publice a MAI.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus