Trimite e-mail | Printeaza
IT
09.03.2011

Preţul paşaportului cu date biometrice va fi micşorat

Preţul paşaportului cu date biometrice va fi micşorat

„Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor este preocupat de situaţia privind perfectarea şi eliberarea paşapoartelor cu date biometrice, precum şi de preţurile la care se oferă aceste serviciu. De la 1 ianuarie 2011 se perfecteaza doar pasapoarte biometrice - aceasta este o cerinţă a Uniunii Europene pentru liberalizarea regimului de vize, de aceea trebuie sa cream toate conditiile pentru ca cetatenii sa aiba doar avantaje din aceasta", a declarat Pavel Filip, ministrul TIC.

Pavel Filip a remarcat că MTIC a examinat în mod expres starea de lucruri de la Întreprinderea de Stat REGISTRU și anume în ce privește capitolul consumuri și cheltuieli, care sunt luate ca bază la calcularea prețului de cost al Paşaportului cu date biometrice al cetăţeanului RM. În consecință, a mentionat Pavel Filip, s-a constatat că drept efect imediat este posibil de redus preţul Pasapoartelor electronice cu date biometrice.

Astfel, va fi redus de două ori prețul pentru perfectarea și eliberarea pașaportului în regim de urgență (6 ore) - de la 2980 de lei la 1420 de lei (reducere cu 53%). Perfectarea în 24 de ore va costa 1260 de lei în schimbul a 2130 de lei (reducere cu 40%). Proporțional vor fi coborîte și prețurile pentru perfectarea PA în termen de 5, 10, 15 de zile calendaristice. Perfectarea PA în termen de o lună va fi redus cu 90 de lei.

„Am solicitat ca incepind de astazi sa fie efectuate toate procedurile interne, astfel ca începînd cu data de 14 martie să intre în vigoare noile tarife", a mai spus Pavel Filip.

Ministrul Pavel FILIP a relatat că în paralel, a fost inițiată o analiză minuțioasa a stării de lucruri și la celelalte 7 întreprinderi aflate în subordinea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, pentru a identifica toate posibilitățile de optimizare și reproiectare managerială și, ulterior, dezvoltare durabila a întreprinderilor din domeniu.

Potrivit MTIC, de la inceputul anului au fost depuse 33 620 de cereri pentru perfectarea Pasaportului electronic cu date biometrice, dintre care 25 851 au fost eliberate, restul se află în proces de producere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus