Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-05/shedintza-guvernului-in-care-urma-sa-fie-discutat-bugetul-de-stat-planificata-pentru-ziua-de-astazi--20183.html
Data: Mar 5, 2011 (12:04)

Şedinţa Guvernului, în care urma să fie discutat bugetul de stat, planificată pentru ziua de astăzi, 5 martie, a fost amînată

Premierul Vlad Filat a anunţat că şedinţa este amînată din cauza unor probleme, care însă nu ţin de procesul bugetar şi nici de actul de guvernare. Potrivit lui Filat, şedinţa a fost amînată pentru o perioadă în care el urmează să ia anumite decizii şi să facă o analiză a situaţiei, după care îşi va face publică poziţia.

"Situaţia nu este simplă, ea poate fi depăşită doar dacă mergem în continuare avînd la bază norma legală şi respectînd un principiu fundamental în stat - cel ce vizează activitatea instituţiilor în baza legii şi în baza anumitor principii", a menţionat Filat.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a spus jurnaliştilor că dacă şedinţa a fost amînată "înseamnă că se munceşte mai departe".

Ministrul Finanţelor, Veceaslav Negruţa, a menţionat că proiectul bugetului de stat pentru anul 2011 este unul destul de bun şi a fost întocmit reieşind din cadrul bugetar existent.

Potrivit proiectului bugetului de stat, elaborat de Ministerul Finanţelor, în 2011 vor fi atrase la buget venituri în valoare de circa 19,087 miliarde lei. Deficitul bugetar, prognozat pentru acest an, va fi de circa 1,267 miliarde lei, informează MOLDPRES.