Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-05/controlorrevizor-retinut-pentru-corupere-pasiva-20184.html
Data: Mar 5, 2011 (12:11)

Controlor-revizor retinut pentru corupere pasiva

Potrivit CCCEC, 1000 euro ar fi extorcat un controlor-revizor de la directorul Gospodăriei Comunal- Locative Cahul pentru a nu reflecta în actul de control încălcările depistate în evidența contabilă a întreprinderii.

Funcționarul reprezenta Serviciul Control Financiar şi Revizie din subordinea Ministerului Finanţelor și efectua o verificare complexă la întreprinderea muncicipală. La 04 martie 2011 în adresa Centrului anticorupție, direcția SUD, a parvenit o plîngere prin care se reclama faptul extorcării a 1000 euro. În aceeași zi organul de urmărire penală al CCCEC a pornit o cauza penală pentru corupere pasivă. Reținerea a avut loc în biroul de lucru pus la dispoziţia controlorului-revizor în incinta ÎM GCL Cahul, după primirea sumei extorcate de 1000 euro marcați mită CCCEC.

La fața locului, împreună cu funcționarul se afla și concubina acestuia, față de care există bănuieli rezonabile că ar fi avut tangenţă la primirea banilor. După percheziționarea biroului, pe masa de lucru, într-un manual de fizică, procurat de ambii (concubini) de la o gheretă din Cahul cu 20 de minute până la reţinere, a fost depistată suma extorcată.

La moment, revizorul în vîrstă de 36 de ani este reținut pe un termen de 72 de ore și se află în Izolatorul de detenție provizorie din Cahul. Luni, 7 martie, acesta urmează să fie înfățișat instanței de judecată pentru aplicarea măsurii de reprimare - arestul.