Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-03/pacientzii-din-municipiul-chishinau-sunt-asigura-i-cu-insulina-20152.html
Data: Mar 3, 2011 (13:50)

Pacienţii din municipiul Chişinău sunt asigurați cu insulină

Primăria Chişinău informează că la moment nu există probleme privind asigurarea pacienţilor din municipiu cu insulină. Ieri, 2 martie a.c., în toate spitatele municipale şi Asociaţiile medicale teritoriale au fost repartizate suplimentar 78 de flacoane de insulină din fondul Ministerului Sănătăţii şi 680 de flacoane procurate din sursele financiare alocate de Consiliul municipal Chişinău. 

De menţionat că asigurarea pacienţilor cu diabet zaharat cu preparate de insulină este una din priorităţile Direcţiei Sănătăţii a municipiului şi la ora actuală aceste persoane beneficiază de toate insulinele calitative, fiind asiguraţi în majoritate cu glucometre şi teste pentru determinarea glicemiei, procurate din sursele bugetului municipal.

În acest sens, 40 la sută din alocaţiile ramurii ocrotirii sănătăţii a Consiliului municipal sunt destinate pentru procurarea preparatelor de insulină. În anul 2010, pentru procurarea medicamentelor CMC a alocat 3820 mii lei, iar în anul 2011 - 3620 mii lei.

În acelaşi timp, în anul 2010 pentru prima dată pacienţii cu diabet zaharat din municipiul Chişinău au fost asiguraţi cu 1150 de glucometre şi cu 100 de teste pentru controlul clicemiei. Prin urmare, 10 la sută din pacienţi au fost asiguraţi cu glucometre şi teste. În anul curent, municipalitatea va asigura alţi 15 la sută din pacienţi cu diabet cu glucometre şi teste pentru autocontrol.