Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-03/la-34-martie-ministrul-economiei-impreuna-cu-partenerii-externi-de-dezvoltare-discuta-perspectivele--20153.html
Data: Mar 3, 2011 (13:54)

La 3-4 martie, Ministrul Economiei, împreună cu partenerii externi de dezvoltare discuta perspectivele de atragere de noi investiții în sectorul energetic

Astăzi la Ministerul Economiei demarează lucrările misiunii comune pe domeniul energeticii a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova sub egida Direcției Generale Energie și transport a Comisiei Europene. În cadrul întrevederii vor fi puse în discuție rezultatele implementării Strategiei Energetice și mersul reformelor strategice din domeniul energeticii. Un subiect aparte o vor constitui provocările existente în sector în sub-sectoare gaze naturale, energia electrică, termoenergetică și  sistemul centralizat de încălzire și posibilitatea soluționării problemelor ce țin de  datoriile pe lanț în sectorul energetic.

Ministerul Economiei intenționează deasemenea să discute cu donatorii externi posibilitățile de dezvoltarea infrastructurii energetice și de implementare a proiectelor investiționale  LEA 400 kV Bălți - Suceava, gazoductul Ungheni - Iași, modernizarea infrastructurii electroenergetice de transport a ÎS "Moldelectrica", inclisiv posibilele forme de susținere a acestora de către donatori.

Potrivit ME, la lucrările acesteia vor participa reprezentanți ai partenerilor externi de dezvoltare și factori de decizie din Republica Moldova. Urmare a Parteneriatului strategic anunțat anterior de către Ministerul Economiei și Ambasada SUA, la lucrările misiunii au fost invitați să participe și reprezentanți ai departamentului economic al ambasadei.