Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-03-01/declaratzia-dir-gen-al-s-a-moldtelecom-vitalie-iurcu-20132.html
Data: Mar 1, 2011 (23:52)

Declaraţia dir. gen. al S.A. Moldtelecom, Vitalie Iurcu

Compania S.A. „Moldtelecom" este la moment cea mai mare întreprindere din Republica Moldova cu capital majoritar de stat şi singura care prestează servicii la nivel naţional pentru circa 1,5 milioane de clienţi, având peste 6000 de angajaţi.

Managementul actual a fost instituit în funcţie în anul 2009. În ultimii doi ani, numărul total de clienţi a crescut cu peste 200 000 de persoane, defalcările la bugetul de stat au depăşit 400 de milioane de lei per an, iar cifra de afaceri a depăşit 2,4 miliarde de lei, valoarea activelor crescând cu circa 900 de milioane de lei. În acelaşi timp, au fost obţinute optimizări de cheltuieli de 280 de milioane de lei. La momentul actual compania trece printr-un proces de reorganizare a activităţilor sale comerciale şi de deservire a clienţilor în conformitate  cu strategia de dezvoltare a companiei pentru perioada 2010-2014. Această strategie prevede creşterea esenţială a numărului de abonaţi, diversificarea serviciilor prestate, precum şi asigurarea condiţiilor de dezvoltare a operatorilor alternativi.

Reieşind din importanţa acestei companii strategice pentru economia naţională şi tirajarea în ultimul timp a unor cifre, interpretări şi declaraţii eronate care prejudiciază imaginea S.A. Moldtelecom, sunt impus să vin cu următoarele precizări:

 

 

 

 

Serviciul relaţii publice S.A. Moldtelecom