Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.03.2011

Cea de-a douăsprezecea şedinţă a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică se va desfăşura la Moscova în perioada 16-17 martie

Valeriu Lazăr, Copreşedintele Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, întruneşte reuniunea Părţii moldave a Comisiei  la 3 martie 2011.

În contextul organizării participării delegaţiei Republicii Moldova la cea de-a douăsprezecea şedinţă a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică, care se va desfăşura la Moscova în perioada 16-17 martie 2011,  la Ministerul Economiei joi,3 martie curent va avea loc reuniunea Părţii moldave a Comisiei în cauză.

Conform Agendei va fi examinat stadiul realizării deciziilor protocolare ale şedinţei a XI-ea a Comisiei în cauză, şi subiectele ce vizează cele mai importante aspecte ale colaborării comercial-economice moldo-ruse, inclusiv colaborarea în complexul agroindustrial, termoenergetică, industrie şi transporturi, dezvoltarea cooperării interregionale,  migraţia de muncă şi sfera umanitară etc., care urmează a fi propuse pentru discuţii partenerilor din Federaţia Rusă în cadrul preconizatei şedinţe.

Potrivit ME, în anul 2010 Federaţia Rusă re-devine principalul partener comercial al Republicii Moldova atît la exporturi, căt şi la importuri. Valoarea exporturilor către Rusia este în majorare cu 41,1% faţă de anul 2009, însumînd 404,2 mil. dolari SUA şi deţinănd o pondere de 25,6% în valoarea totală a  exporturilor. În structura exporturilor se evidenţiază poziţia băuturilor alcoolice şi fără alcool către această piaţă, care a înregistrat o creştere de 19,4% în comparație cu anul precedent. În derularea importurilor Rusia deţine o pondere de 15,2%. Valoarea importurilor din această ţară este în creştere cu 56,6%  faţă de ianuarie-decembrie 2009 şi a consemnat 586,5 mil. dolari SUA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus