Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.02.2011

Un nou caz de fals în actele emise de Primăria Chişinău

Primăria municipiului Chişinău informează opinia publică asupra unui nou caz de falsificare a actelor, emise de autorităţile publice locale. În cadrul şedinţei operative, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a făcut public un document, Proces-verbal de recepţie finală a unui garaj din str. Drumul Băcioiului, 309, cu semne vădite de fals.
 
În baza actului respectiv, proprietarul a înregistrat deja obiectivul la Oficiul Teritorial Cadastral Chişinău, după care imobilul a fost vândut de 2 ori. În plus, deşi autorităţile nu au emis un asemenea Proces-verbal, documentul a fost autentificat chiar şi de un notar public. Primăria Chişinău a identificat actul falsificat recent, după ce actualul proprietar a solicitat autentificarea terenului aferent obiectivului privat. 

Primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat gravitatea problemei, subliniind că prin astfel de acţiuni se urmăreşte sustragerea bunurilor publice, este vorba de loturi de teren sau alte bunuri imobile. De asemenea, edilul Chişinăului s-a referit la imperfecţiunea legislaţiei în ce priveşte legalizarea construcţiilor neautorizate, domeniu în care autorităţile locale nu au pârghii pentru a interveni şi a-i obliga pe contravenienţi să demoleze construcţiile samovolnice, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus