Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.02.2011

România şi Israel au în vedere proiecte comune în Republica Moldova

România şi Israel au în vedere proiecte comune în Republica Moldova

Aflat intr-o vizita de lucru in Israel, ministrul roman de externe, Teodor Baconschi si omologul sau israelian, Avigdor Lieberman au discutat posibilitatea desfasurarii unor proiecte comune care sa ajute Republica Moldova in domenii precum agricultura sau managementul resurselor de apa, iar ca modalitate de lucru se va explora si optiunea derularii unor proiecte in parteneriat public-privat, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Întâlnirea ministrului Teodor Baconschi cu şeful diplomaţiei israeliene a fost precedată de semnarea Acordului între România şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale.

Ministrul Teodor Baconschi a evidenţiat că acest document - care permite recunoaşterea şi totalizarea perioadelor de asigurare realizate pe teritoriul celor două state la calculul pensiei - este important pentru numeroşi cetăţeni români care şi-au desfăşurat activitatea în statul Israel.

Anterior întrevederii cu omologul israelian, şeful diplomaţiei române a vizitat Muzeul Memorial Yad Vashem, a depus o coroană de flori la Hall of Remembrance şi a semnat în Cartea de Onoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus