Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
28.02.2011

Ambasada Germană in Republica Moldova anunţă lansarea programului „Bursa Internaţională Parlamentară 2012”

Ambasada Germană in Republica Moldova anunţă lansarea programului „Bursa Internaţională Parlamentară 2012", (Internationales Parlamentsstipendium-IPS). Programul se desfăşoară in colaborare cu cele trei universiăţi berlineze. Bundestagul german oferă pentru anul viitor, in cadrul programului sus menţionat, o serie de burse pentru absolvenţii instituţiilor superioare de invăţămint din Republica Moldova, interesaţi de viaţa social-politică.

Graţie unei burse complete, oferite de Bundestagul german, participanţii vor avea posibilitatea să cunoască indeaproape sistemul parlamentar, mersul evenimentelor politice şi al proceselor decizionale democratice din Germania. Bursierii vor activa in cadrul biroului unui deputat din Bundestag, fiind de asemenea inscrişi la una din universităţile din Berlin, participоnd astfel la prelegeri şi seminarii. Programul mai include şi vizitarea unor instituţii de drept public, posturi de radio şi televiziune.

Toate cheltuielile legate de călătorie, cazare, intreţinere şi asigurare, inclusiv o bursă lunară, sunt acoperite de Bundestagul german.

Dosarele de participare la programul Bursa Internaţională Parlamentară (IPS) urmează a fi depuse pină la data de 30.06.2011 la Ambasada Germană Chişinău. Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare, respectiv cea de selectare, pot fi preluate de pe pagina de internet: www.bundestag.de/ips .

HAUSANSCHRIFT

str. Maria Cibotari 35, 2012 Chisinau,

Republik Moldau

TEL +373-22-2006-00/01/02

FAX +373-22-234680

INTERNET: www.chisinau.diplo.de

info@chisinau.diplo.de

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus