Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.02.2011

O delegaţie a Parlamentului participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE

O delegaţie a Parlamentului participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE, care se desfăşoară în perioada 24-25 februarie 2011, la Viena. Agenda reuniunii include dezbateri speciale privind situaţia din regiunea mediteraneană, în contextul evenimentelor din Egipt, Tunisia, Libia şi alte state din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Totodată, în cadrul reuniunii, Adunarea Parlamentară OSCE va examina rapoartele privind alegerile parlamentare din Republica Moldova, Kârgâstan, Azerbaidjan şi a alegerilor prezidenţiale din Republica Belarus.

Tradiţional, mai mulţi oficiali se vor adresa participanţilor la reuniune, printre care Preşedintele AP OSCE Petros Efthymiou, ministrul de externe al Lituaniei şi Preşedintele în exerciţiu OSCE Audronius Azubalis, Preşedintele Austriei Heinz Fischer, Preşedintele Parlamentului Austriei Barbara Prammer.

Timp de două zile, la Viena, se vor desfăşura şedinţa Comitetului Permanent al AP OSCE, sesiunea comună a celor trei Comitete Generale ale AP OSCE - pentru Afaceri Politice şi de Securitate, pentru Afaceri Economice, Ştiinţifice, Tehnologice şi Mediul Ambiant, pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Probleme Umanitare, precum şi reuniuni în cadrul fiecărui comitet.
Peste 250 de parlamentari din 55 de ţări sunt aşteptaţi să participe la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE.

Delegaţia este formată din deputaţii Vasilii Şova, Simion Furdui şi Stella Jantuan, informează Serviciul de presă al Legilativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus