Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.02.2011

În raionul Drochia va fi creat un parc industrial

În raionul Drochia va fi creat un parc industrial

BioEnerAgro SRL şi Mercando Green Technology AG au semnat un contract cu privire la finanţarea proiectului de construcţie a primului parc industrial din Republica Moldova.

În conformitate cu termenii contractului, compania elveţiană Mercando Green Technology AG s-a angajat să finanţeze construicţia unui parc industrial în satul Ţarigrad din raionul Drochia. Conform business-planului şi bugetului elaborat, oferit de compania BioEnergAgro SRL, investiţia totală va constitui aproximativ 25 milioane de Euro.

Alfred-Andreas Watz, managerul general companiei Mercando Green Technology AG, menţionează că echipa sa este încântată să colaboreze cu BioEnergAgro SRL şi este gata să finanţeze pe deplin unul dintre cele mai mari proiecte energetice din Republica Moldova.

Conducătorul de proiect este compania MG-Ecotech Management Expertise LTD. Aceasta şi se va ocupa de coordonarea implementării proiectului în cauză.

Transferul mijloacelor financiare se va efectua în mai multe etape. Se presupune ca prima tranşă, în valoare de 5,4 milioane de Euro, să fie primită în decursul lunii următoare. În general, aceste fonduri vor fi alocate gospodăriilor, ce intenţionează să cultive masă verde.

Partenerii BioEnergAgro SRL s-au familiarizat, pe parcursul întâlnirii, cu amplasarea viitorului parc industrial, au examinat documentaţia şi personalul proiectului.

La finele vizitei în Moldova, reprezentanţii investitorului au avut o întrunire cu Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. În cadrul discuţiei constructive Valeriu Lazăr a subliniat, că Guvernul, la rândul său, intenţionează să sprijine pe deplin implementarea acestui proiect, care are o semnificaţie destul de importantă pentru ţara noastră.

www.bioenergagro.md                                                                                                     

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus