Trimite e-mail | Printeaza
IT
21.02.2011

Vlad Filat a semnat o dispoziţie cu referire la programul de rebalansare a tarifelor la serviciile de telefonie fixă iniţiat de S.A. „Moldtelecom”

Vlad Filat a semnat o dispoziţie cu referire la programul de rebalansare a tarifelor la serviciile de telefonie fixă iniţiat de S.A. „Moldtelecom”

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziţie cu referire la programul de rebalansare a tarifelor la serviciile de telefonie fixă, iniţiat de S.A. „Moldtelecom".

În documentul adresat viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, se menţionează:  

În aceste condiţii, se observă o complicitate evidentă, dacă nu flagrantă, ale autorităţilor regulatorii (Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei) şi Ministerul Economiei - autoritate abilitată cu funcţiile de gestionare a patrimoniului statului cu managerii S.A. „Moldtelecom" pentru a realiza aşa numitul program de „rebalansare a tarifelor la serviciile de telefonie fixă", acţiuni de altfel ilegale, necoordonate cu Guvernul. Gravitatea situaţiei se complică şi mai mult, deoarece pe lîngă responsabilitatea personală pe care o purtaţi în calitate de conducător al autorităţii abilitate, mai există şi o responsabilitate colectivă, de ordin social, în faţa societăţii care cade asupra Guvernului în întregime.

Dat fiind faptul că problema în cauză prejudiciază interesele vitale ale statului şi întru neadmiterea tensionării de mai departe a societăţii, în conformitate cu pct. 20 şi 21 ale Hotărîrii Guvernului nr. 1053 din 11.11.2010 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reprezentarea statului în societăţile economice, solicit indicaţia Dvs. către reprezentantul statului şi consiliul societăţii al SA „Moldtelecom" în vederea convocării şedinţei extraordinare a consiliului societăţii, cu includerea în ordinea de zi a chestiunii privind anularea deciziei Consiliului societăţii SA "Moldtelecom" din 20.12.2010 privind aprobarea tarifelor la telefonia fixă şi stoparea examinării şi aprobării tarifelor în cauză pentru o consultare şi luare a unei decizii aplicabile în Guvern".

Prim-ministrul Vlad Filat a solicitat să fie informat despre rezultate personal, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie: Moldtelecom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus