Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.02.2011

Edilul capitalei propune plafonarea salariilor conducătorilor întreprinderilor de stat sau municipale

Edilul capitalei propune plafonarea salariilor conducătorilor întreprinderilor de stat sau municipale

În legătură cu discuţiile publice din ultimele zile privind salariile conducătorilor unor întreprinderi de stat sau municipale, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a abordat subiectul privind mărimea salariilor conducătorilor unor întreprinderi municipale sau societăţi pe acţiuni în care municipalitatea deţine cote-părţi încă acum 3 ani, în anul 2008. Ca soluţie a problemei date, primarul general a propus plafonarea salariilor acestor demnitari la nivelul salariilor viceprimarilor de Chişinău, care patronează activitatea întreprinderilor sau societăţilor pe acţiuni respective.

Considerăm că problema putea fi depăşită încă de guvernarea precedentă, comunistă, încă în anul 2009 sau 2007, dacă ar fi fost voinţă politică necesară în acest sens. Mai ales că exista o soluţie rezonabilă în problema dată.

Având în vedere readucerea în discuţie publică a chestiunii privind veniturile conducătorilor întreprinderilor de stat sau municipale, primarul general Dorin Chirtoacă reiterează poziţia sa referitoare la această problemă şi anume necesitatea plafonării salariilor conducătorilor respectivi la nivelul salariilor înalţilor demnitari de stat, care nu trebuie însă să depăşească salariul preşedintelui republicii, informează Serviciul de presă al Primăriei .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus