Trimite e-mail | Printeaza
Externe
21.02.2011

Activitatea în Vama Albiţa a fost reluată

Activitatea în Vama Albiţa a fost reluată

Activitatea în Vama Albiţa, cea mai mare de la graniţa de est a României, a fost reluată după descinderile care au avut loc luni dimineaţă. Un număr de 53 de poliţişti de frontieră au fost ridicaţi luni dimineaţă în urma descinderilor care au avut loc în Vama Albiţa din judeţul Vaslui. A fost reţinut inclusiv şeful sectorului Poliţiei de Frontieră din Vama Albiţa, Daniel Corban. Aceştia au fost duşi la audieri la Bucureşti, la sediul DNA.

Cei mai mulţi dintre vameşi au fost luaţi de la domiciliile lor din oraşul Huşi, printre cele aproximativ 60 de persoane aflându-se şi poliţişti de frontieră, toţi acuzaţi de luare de mită şi trafic cu ţigări.


Descinderile în Vama Albiţa au început luni dimineaţă în jurul orei 6,00 şi au durat aproximativ două ore, timp în care activitatea în vamă a fost blocată. În prezent, pentru a asigura activitatea în vamă, mai mulţi angajaţi care nu erau de serviciu au fost chemaţi de acasă şi au fost aduşi lucrători vamali de la alte vămi din zona Moldovei.

Nu este pentru prima dată când Vama Albiţa se află în vizorul anchetatorilor, în 2008 fostul şef al vămii, Ghiţă Berbece fiind arestat pentru trafic cu ţigări. De asemenea, anul trecut trei poliţişti de frontieră au fost arestaţi pentru aceeaşi infracţiune, scrie Agerpres.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus