Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-02-20/adevarul-motorina-sa-scumpit-cu-50-de-bani-20007.html
Data: Feb 20, 2011 (14:59)

Adevărul: Motorina s-a scumpit cu 50 de bani

Rompetrol-Moldova, una dintre cele mai mari companii petroliere de pe piaţa Republicii Molodova a majorat preţul combustibilului diesel cu 3,6% de la 13,9 lei per litru, la 14,40 lei per litru.

Administraţia companiei a refuzat să ofere detalii asupra deciziei. De asemenea compania a ajustat şi preţul benzinei A 95, acesta revenind la cota de 15,35 lei per litru.

O săptămâna în urmă aceeaşi companie a ieftinit benzina cu 50 de bani, fără a fi susţinută de alte companii. Alexandru Coman, directorul general al Rompetrol-Moldova şi-a motivat decizia prin strategia de marketing. Totodată el a precizat că a venit timpul ca preţurile de la benzinării să reflecte evoluţiile de la bursele internaţionale şi să avem modificări de preţ mai frecvente, decât până prezent.

Alte firme petroliere din Republica Moldova deocamdată nu au anunţat dacă vor scumpi motorina.

Victor Parlicov, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a declarat pentru Adevărul că instituţia pe care o conduce nu a fost înştiinţată despre ieftinirea s-au scumpirea produselor petroliere.

Săptămâna trecut Agenţia Antimonopol a sancţionat şapte companii petroliere pentru faptul că anunţau din timp ANRE despre modificarea preţurilor şi pentru că o făceau concomitent.