Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2011

Vladimir Voronin l-a informat pe ambasadorul SUA despre discuţiile purtate cu liderul partidului liberal democrat, Vlad Filat

Vineri, 18 februarie, preşedintele PCRM, Dl. Vladimir Voronin,  a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar a Statelor Unite ale Americii, Asif Chaudhry.  Părţile au abordat diverse subiecte ale vieţii social-politice din Republica Moldova, inclusiv perspectivele de depăşire a crizei politice prelungite.

Ex-preşedintele Republicii Moldova l-a informat pe ambasadorul SUA despre discuţiile purtate cu liderul partidului liberal democrat, Vlad Filat, în vederea identificării soluţiilor de depăşire a crizei.

Vladimir Voronin a reiterat poziţia partidului cu privire la eventualele modalităţi de depăşire a situaţiei actuale. Preşedintele PCRM a menţionat că idea lansată de partidul pe care îl reprezintă cu privire la alegerea unui şef al statului din afara parlamentului, fără apartenenţă de partid, are din ce în ce mai mulţi susţinători în societate. Republica Moldova are nevoie de un preşedinte neutru care să consolideze forţele politice în vederea asigurării stabilităţii, dezvoltării şi prosperării ţării, or acest lucru ar deveni practic imposibil în cazul în care şef al statului ar deveni Marian Lupu.  Vladimir Voronin a dat asigurări că partidul pe care-l reprezintă va precăuta toate soluţiile posibile, astfel ca Moldova să nu ajungă la noi alegeri parlamentare anticipate. Totodată aceste soluţii trebuie să fie găsite în baza unui dialog şi să corespundă prevederilor constituţionale, altor legi naţionale şi norme internaţionale în acest sens.

La rîndul său ambasadorul Statelor Unite ale Americii a mulţumit pentru informaţiile oferite de liderul PCRM,  specificînd, totodată, că urmăreşte îndeaproape tot ce se întîmplă pe spectrul politic moldovenesc. Asif Chaudhry a menţionat că toate forţele politice de la Chişinău trebuie să depună maximum eforturi în vederea identificării unei soluţii viabile de depăşire a crizei politice, informează un comunicat al PCRM.

 

De asemenea, părţile au discutat succint şi despre vizita în Republica Moldova a Vice-preşedintelui SUA, dlui Joe BIDEN planificată pentru începutul lunii martie.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus