Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2011

La Bruxelles s-a desfăşurat cea de-a cincea rundă de negocieri a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană

La Bruxelles s-a desfăşurat cea de-a cincea rundă de negocieri a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană

Potrivit MAEIE, la 17 februarie 2011, la Bruxelles s-a desfăşurat cea de-a cincea rundă de negocieri a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Delegaţia RM a fost condusă de dna Natalia Gherman, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Negociator-şef al Acordului de Asociere,  iar delegaţia UE, de noul Negociator-şef, Miroslav Lajčák, Director executiv pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă.

În cadrul negocierilor, membrii delegaţiei UE au salutat noul program de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, apreciind ambiţiile RM de a avansa rapid pe calea integrării europene.

Părţile au constatat că a fost obţinut un progres considerabil după runda a patra, datorită sesiunilor de negociere efectuate prin intermediul conferinţelor între rundele patru şi cinci.

În aceeaşi ordine de idei, negociatorii europeni au salutat efortul autorităţilor moldoveneşti în ceea ce priveşte preparativele lansării negocierilor pentru crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător.

În rezultatul actualei runde, părţile au avansat în negocierea Preambulului, obiectivelor şi principiilor generale, fiind convenite 22 din 28 articole. De asemenea, au fost lansate negocierile şi au fost convenite cîteva articole ale capitolului referitor la Prevederile instituţionale generale şi finale.

La încheierea negocierilor, părţile au convenit că următoarea rundă va avea loc la Chişinău, în a doua jumătate a lunii Aprilie 2011.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus