Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.02.2011

Inginerul-arhitect al Primăriei Stăuceni reţinut pentru trafic de influenţă

Potrivit CCCEC, 3000 de lei - atît ar fi cerut inginerul-arhitect al Primăriei Stăuceni de la un cetăţean pentru a-i facilita obţinerea certificatului de urbanism pentru o construcţie. Potrivit denunţătorului, funcţionarul i-ar fi spus că are influenţă asupra Consiliului comunal Stăuceni şi că poate determina membrii acestuia să ia o decizie favorabilă.

În acest caz, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a iniţiat o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova - „traficul de influenţă".

Ieri, 15 februarie, inginerul-arhitect al Primăriei Stăuceni Cucereanu Igor în vîrstă de 36 de ani a fost reţinut în cadrul unui flagrant de către ofiţerii anticorupţie. Banii marcaţi „mită CCCEC" au fost găsiţi în biroul de serviciu al arhitectului. La moment, acesta este cercetat în stare de libertate.

În conformitate cu legislaţia penală, funcţionarul riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pînă la 7 ani sau amendă de pînă la 60 000 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumită activitate pe o perioadă de pînă la 5 ani. De la începutul anului curent, Centrul a documentat patru cazuri de corupţie în Administraţia publică locală, fiind reţinuţi trei primari şi un inginer-arhitect.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus